1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

Dames-1 versterkt selectie voor komend seizoen

22-7-2024
Nieuwsafbeelding
HC Rotterdam Dames 1 versterkt team met de toevoeging van Yasmin Geerlings, Kirsten Zennemers, Pieke van de Pas, Carolin Hoffman en Charlotte de Vries. Daarnaast stromen jeugdspeelsters Bobbi Dijk en Isis van der Kooij door vanuit de jeugd naar de selectie van Dames 1. Ook worden de contracten van Brechtje van Santbrink, Emma van Santbrink en Lieke Elsman met twee jaar verlengd.  

Contractverlengingen 
Met trots delen we mede dat Brechtje van Santbrink, Emma van Santbrink en Lieke Elsman hun contracten bij HC Rotterdam met twee jaar hebben verlengd. Deze dames zijn vanaf de jeugdopleiding doorgestroomd naar Dames 1 en zij hebben het afgelopen seizoen wederom aangetoond dat Dames 1 in de hoofdklasse thuishoort. De bestaande contracten van de overige speelsters in de Dames 1 selectie lopen nog een jaar door of zijn voor een jaar verlengd. 

Talenten stromen door naar HC Rotterdam D1 
Onze jeugdtalenten Bobbi Dijk en Isis van der Kooij worden onderdeel van de selectie van Dames 1. 

Bobbi heeft op 14-jarige leeftijd de overstap gemaakt vanuit Barendrecht naar HC Rotterdam en ze speelt momenteel in Oranje U18. Isis speelt vanaf de jongste jeugd bij HC Rotterdam en zij werd in haar eerste jaar U18 landskampioen. Beiden hebben afgelopen seizoen al de nodige ervaring opgedaan gedurende trainingen en wedstrijden. 

Nieuwe speelsters versterken selectie 
Volgend seizoen sluiten een aantal nieuwe speelsters aan bij de selectie van Dames 1.  

Yasmin Geerlings komt over van Dames 1 Hurley naar Rotterdam voor de komende twee jaar. Yasmin is spits en zij heeft tot haar 20ste bij AH&BC gespeeld. Daar werd zij in totaal 5 keer landskampioen. Daarna stapte zo over naar Hurley. In de jeugd is zij onderdeel geweest van alle nationale jeugdselecties en Jong Oranje. Met Oranje U18 werd ze Europees kampioen. 

Twee nieuwe speelsters maken de overstap van MOP Dames 1 in de promotieklasse naar HC Rotterdam. Kirsten Zennemers heeft de afgelopen jaren als aanvoerder bij MOP op het middenveld gespeeld. Pieke van de Pas speelde vorig jaar als spits en heeft daarvoor bij Were-Di en in de Verenigde Staten gespeeld.  

Carolin Hoffman speelde vorig jaar bij KZ Dames 1, daarvoor heeft ze bij Dames 1 van HTC Uhlenhorst Mülheim in Duitsland gespeeld en tijdens haar studie in de Verenigde Staten speelde ze in het Syracuse University field hockey team. Carolin heeft op diverse posities gespeeld.  

Middenvelder Charlotte de Vries heeft zowel een Amerikaanse als een Nederlandse nationaliteit. De afgelopen jaren heeft ze gespeeld in Amerika voor het Syracuse University field hockey team en ze maakt deel uit van de Amerikaanse nationale selectie.  

Met vertrouwen het nieuwe seizoen in 
"We zijn trots en blij met de ontwikkeling, de doorstroom en het behoud van onze talenten voor Dames 1. Daarnaast zijn we heel blij met de nieuwe versterkingen voor Dames 1, de brede selectie en het zeer ervaren begeleidingsteam waardoor we met heel veel vertrouwen het komende seizoen ingaan.” aldus Koen van der Kaa (Tophockeycommissie Dames HC Rotterdam). 

Reacties

Dick van Yperen
Veel succes dames!
Martine van Halteren-Ferreira
Mooi resultaat, kijk uit naar het nieuwe seizoen! Alle succes met de nieuwe groep!

Reageer op het nieuws



Voorwaarden & disclaimer