1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

HC Rotterdam trekt 1e herenelftal noodgedwongen terug uit Europa Cup indoor

14-10-2024
Nieuwsafbeelding

HC Rotterdam heeft afgelopen week de KNHB geïnformeerd dat het 1e herenelftal van de club niet zal deelnemen aan de Europa Cup indoor. Deze Europa Cup indoor zal plaatsvinden in het Zwitserse Wettingen in het weekend van 21 – 23 februari 2025.

Een besluit welke de club ten zeerste betreurt. Echter gezien de bomvolle (inter)nationale speelkalender, rest er geen andere mogelijkheid dan terug te trekken om onze spelers voldoende ruimte te geven voor fysiek herstel in aanloop naar de 2eseizoenshelft op het veld.

HC Rotterdam heeft na intern beraad besloten dat een EK zaal van 21-23 februari niet past in de voorbereiding van de tweede helft van het seizoen dat start op 1 maart 2025.


Welke omstandigheden zorgen er nu voor dat we dit besluit moeten nemen?

  • Acht (6 NL en 2 Spa) spelers van HC Rotterdam zijn momenteel geselecteerd voor de trainingsgroep van het Nederlands elftal en/of hun nationale team om Pro League-wedstrijden te spelen. Dit betekent in de winter een groot beslag op een groot deel van onze selectie.
  • Er is te weinig animo van spelers van andere hoofdklasse teams om dit seizoen voor HC Rotterdam het EK zaal te spelen. Ook andere hoofdklasse clubs geven geen spelers vrij voor een EK Zaal vanwege de start van de tweede helft van het seizoen dat kort volgt op het EK.
  • Wij zijn van mening dat de (inter)nationale kalender roofbouw op onze spelers pleegt die onwenselijk is.
  • Wij worden gedwongen als club om voorrang te geven aan de veldcompetitie. Een fatsoenlijke voorbereiding op de tweede helft van het seizoen is anders niet mogelijk doordat onze internationals pas medio februari terug in Nederland zijn na de Pro League wedstrijden welke in Australië (NL) en India (Spa) zullen worden gespeeld.

 


HC Rotterdam is van mening dat het spelen van de Europa Cup Indoor eerder, gedurende januari, zal moeten plaatsvinden om zodoende ruimte te houden tussen het veld – en zaalseizoen.

De club hoopt dat de KNHB i.o.m. EuroHockey een andere club bereid kan vinden die Nederland zal vertegenwoordigen gedurende deze Europa Cup Indoor.

Voorwaarden & disclaimer