JONGENS A1 LANDSKAMPIOEN

23-6-2018
Nieuwsafbeelding
Jongens A1 (JA1) is zaterdag landskampioen geworden. De titel werd in het Wagener Stadion in Amstelveen veroverd ten koste van stadgenoot Victoria.

Binnen 6 minuten nam JA1 een 2-0 voorsprong: een heerlijk uitgangspunt voor de wedstrijd, die op hoog niveau werd gespeeld. Victoria kwam op een gelijke stand en na 70 enerverende minuten liet het scorebord 2-2 zien en moesten shoot-outs de beslissing brengen. Dat leek een geluk voor Victoria, dat de laatste twee play-offswedstrijden op shoot-outs had gewonnen van Push. Maar ook Rotterdam bleek sterk in de één-op-één situaties. Beide ploegen scoorden er op los, tot keeper Mahinder twee ballen uit de goal hield en JA1 van Rotterdam zich kon laten huldigen als Nederlands kampioen.

Coach Bobby de Graaf: 'Voor mij is dit het vierde jaar met dit team. In de B-jeugd verloren we de play-offs en vorig jaar verloren we de finale van het NK Zaalhockey. Nu haalden we eigenlijk boven verwachting weer de play-offs en winnen we de finale ook nog. Ik gun het de jongens, want lang grepen we juist naast de prijzen.'

Het is ook leuk om te vermelden dat negen jongens uit deze lichting zes jaar geleden officieus Nederlands kampioen werden in JD1.