1-header.jpg

Terugblik: Hoofdklasse E-toernooi

8-7-2018
Nieuwsafbeelding

Meisjes E1 van HC Rotterdam is eerste geworden op het Hoofdklasse E-toernooi. Super goed gedaan, meiden. Een mooie afsluiting van jullie seizoen!

Sinds 2011 vindt op HC Rotterdam aan het einde van het seizoen het Hoofdklasse E Toernooi (HKET) plaats. Ooit begonnen als spontaan idee, inmiddels een traditie waar de tweedejaars E1-teams van de Nederlandse hoofdklasseclubs reikhalzend naar uit kijken. Van de clubs die uitkomen in de Hoofdklasse Heren worden de JE1-teams uitgenodigd en op hun beurt de ME1-teams van de clubs, die spelen in de Hoofdklasse Dames, mee. Als gastheer doen beide teams van HC Rotterdam altijd mee.

De organisatie ligt jaarlijks in handen van de ouders van JE1 en ME1, die er samen steeds opnieuw in slagen een goed georganiseerd toernooi neer te zetten met een strak wedstrijdprogramma, een glossy programmaboekje, mooie goodiebags met shirt en kousen voor iedere deelnemer, leuke side-activiteiten, enthousiaste (jeugd-)scheidsrechters, lekkere lunchboxes en een goedgevulde prijzentafel. Een speciaal woord van dank voor Jan Kees, Tessel, Chantal en Martijne van de HKET-commissie.

HKET 2018 vond plaats op 30 juni jl en we kijken terug op een zeer geslaagd, zonnig, sfeervol en sportief toernooi. Alle teams hebben gestreden voor wat ze waard zijn en een eervolle vermelding is voor de top drie bij de meisjes en jongens: in de jongenspoule ging de grootste beker met SCHC mee naar huis, terwijl Pinoké knap tweede werd en de Den Bosch met trots hun derde plek kon vieren. Bij de meisjes werd HC Rotterdam dus trots eerste, Kampong dik tweede en HDM knap derde.

De nieuwe JE1 en ME1 van HC Rotterdam mochten deze editie optreden als ballenkinderen bij de finales en hebben op deze manier al een beetje kunnen snuffelen aan dit prachtige toernooi. Samen met hen kijken wij uit naar de negende editie van HKET op 29 juni 2019.

 


 

Voorwaarden & disclaimer