1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

🏑 Heren-1 speelt Europees hockey tijdens het Paasweekend

10-4-2022
Nieuwsafbeelding

In het Paasweekend neemt Heren-1 deel aan de EHL Ranking Cup, die plaatsvindt bij Club Egara in het Spaanse Terrassa. De derde plek in de competitie van seizoen 2021-2022 geeft onze mannen recht op deelname aan dit toernooi.
De EHL Ranking Cup wordt gezien als het kleine broertje van de EHL Final12. Overige deelnemers aan deze editie zijn Club Egara (ESP), SV Post (AUT), Hampstead & Westminster (ENG), Waterloo Ducks (BEL), HC Grange (SCO) en HC Mannheimer (GER).

Eerste wedstrijd op vrijdagmiddag 15 april
Van 15-18 april zullen onze heren hier drie wedstrijden spelen, waarbij ze als eerste Three Rock Rovers uit Ierland treffen op vrijdag 15 april om 14.15 uur. Afhankelijk van het resultaat van deze wedstrijd wordt het verloop van het toernooi ingepland. Op de website van de EHF worden de wedstrijden, highlights en updates getoond.

Resultaat belangrijk voor landenranking
In hetzelfde weekend wordt de EHL Final12 door de heren- en damesteams gespeeld in het Wagener stadion in Amsterdam. Aan deze editie doen namens Nederland de heren van Bloemendaal en Kampong mee; en bij de dames Amsterdam en Den Bosch. Dit betekent dat tijdens de EHL Ranking Cup door onze mannen niet zozeer wordt gestreden om de klassering in de EHL, maar dat het gaat om punten voor het eigen land. De resultaten tijdens de EHL Ranking Cup bepalen de toekenning van de Europese plekken voor de volgende EHL-toernooien. Hoe meer punten, hoe meer clubs uit dat land zich mogen plaatsen voor volgende edities. 

Online kaartverkoop
Ga jij met Pasen naar Spanje en wil je onze mannen hier zien schitteren op het veld? Check de website van Club Egara voor meer informatie en de kaartverkoop.

Voorwaarden & disclaimer