1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

4️⃣ Vierde plek voor Heren-1 bij de EHL Ranking Cup

19-4-2022
Nieuwsafbeelding

Heren-1 heeft dit Paasweekend een vierde plek behaald tijdens de EHL Ranking Cup bij Club Egara in het Spaanse Terrassa. In de halve finale was de thuisclub - en uiteindelijke winnaar van dit toernooi - te sterk voor onze mannen. Op maandag werd de 'kleine finale' helaas verloren van de Belgische Waterloo Ducks. 

Tjep Hoedemakers player of the tournament
De prijs, die wel meegaat naar Rotterdam, is voor Tjep Hoedemakers. Tjep is uitgeroepen tot 'Best player of the tournament'. Onze felicitaties zijn voor hem!

Resultaat belangrijk voor landenranking
De derde plek in de competitie van seizoen 2021-2022 gaf onze mannen recht op deelname aan dit toernooi. De EHL Ranking Cup wordt gezien als het kleine broertje van de EHL Final12. Overige deelnemers aan deze editie waren Club Egara (ESP), SV Post (AUT), Hampstead & Westminster (ENG), Waterloo Ducks (BEL), HC Grange (SCO) en HC Mannheimer (GER).

Tijdens de EHL Ranking Cup werd door onze mannen gestreden om punten voor het eigen land. De resultaten tijdens de EHL Ranking Cup bepalen de toekenning van de Europese plekken voor de volgende EHL-toernooien. Hoe meer punten, hoe meer clubs uit dat land zich mogen plaatsen voor volgende edities. Lees meer op Hockey.nl. 

Winnaars EHL Final 12
Aan de EHL Final12 in het Wagener stadion in Amsterdam deden namens Nederland de heren van Bloemendaal en Kampong mee; en bij de dames Amsterdam en Den Bosch. De damesfinale was een Nederlands onderonsje, waarbij Amsterdam na shoot-outs tekende voor de winst. Bij de heren prolongeerde Bloemendaal de titel van clubkampioen van Europa.

Voorwaarden & disclaimer