1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

💚Gold Cup-avontuur van Dames-1 eindigt in halve finale

29-4-2022
Nieuwsafbeelding
Helaas eindigde het mooie avontuur in de Gold Cup donderdagavond voor Dames-1. In de halve finale was SCHC een maatje te groot. Dames-1 speelde een sterk eerste kwart, maar moest daarna haar hoofd buigen voor de huidige nummer twee in de Hoofdklasse. Desalniettemin kunnen ze met trots terugkijken op hun prestaties in de Gold Cup.

Mooie reeks tegen Hoofdklassers
Nadat ze eerst HGC uitschakelden, waren de Rotterdamsen in de achtste finale opnieuw te sterk voor een hoofdklasser. In deze wedstrijd werd Klein Zwitserland na shoot-outs verslagen. Half april zette Dames-1 haar serie overwinningen door met winst op Kampong in de kwartfinale van de Gold Cup. Drie kwarten bleef het 0-0 in Utrecht en pas in de laatste fase van de wedstrijd wisten beide teams een keer te scoren. De stand 1-1 resulteerde in shoot-outs, die onze dames met succes afsloten. 

De finale in de Gold Cup wordt gespeeld op donderdag 5 mei tussen Den Bosch en SCHC, de huidige nummers een en twee in de Hoofdklasse.
Een terugblik op de halve finale is te lezen op Hockey.nl

Staartje in de competitie
Zondag as is de spannende stadsderby tegen Leonidas. Deze wedstrijd tussen de huidige nummers twee en drie in de Promotieklasse belooft een mooi spektakel te worden. De laatste drie competitiewedstrijden betekenen een zinderende eindfase in de competitie, waarbij zondag wordt gespeeld om de tweede plaats.

Door de winst van zondag 24 april hebben onze dames zich geplaatst voor de play-offs, waarbij nummers 2 en 3 in de Promotieklasse met play-offs spelen tegen de nummer 10 en 11 van de Hoofdklasse om te bepalen wie volgend jaar uitkomt in de Hoofdklasse. De kampioen in de Hoofdklasse promoveert direct.

Jij komt onze dames toch ook aanmoedigen?!

Voorwaarden & disclaimer