1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

💐 Tristan Algera lid van verdienste en Rotterdamspeld voor Manenschijn

9-5-2022
Nieuwsafbeelding
Na afloop van de competitiewedstrijd met Heren-1 zijn Tristan Algera, Jochem Blok, Robin Duran en Albert-Kees Maneschijn op zondag 8 mei in het zonnetje gezet vanwege hun afscheid.

Tristan benoemd tot lid van verdienste
Tristan Algera (30) is sinds 2005 lid van HC Rotterdam. Hij werd in 2006 landskampioen met JB1 en in 2013 met Heren-1. Na een vijftal seizoenen bij HGC keerde hij in 2017 weer terug op HC Rotterdam. Ook is hij goed voor 21 interlands in Oranje. Tristan zegt het tophockey vaarwel en gaat zich volledig inzetten voor zijn eigen onderneming. Als dank voor zijn inzet op het hoogste niveau is Tristan benoemd tot lid van verdienste. 

Rotterdamspeld voor Albert-Kees
Albert-Kees Manenschijn kreeg door voorzitter Diederik Chevalier de Rotterdamspeld opgespeld. Albert-Kees verlaat de club na 6 seizoenen als hoofdcoach en was eerder ook ruim 2 seizoenen actief als assistent-coach, ook ten tijde van het landskampioenschap in 2013. Onder leiding van Albert-Kees hebben de Rotterdamse mannen een transformatie doorgemaakt naar een toekomstbestendig team, dat is gebaseerd op jong Nederlands talent aangevuld met ervaren (internationale) spelers. Lees hier meer over het afscheid van Albert-Kees. 

Jochem en Robin nemen afscheid
Jochem Blok (25) heeft in de jeugdelftallen JB1 en JA1 gespeeld en stroomde na een uitstapje naar Cartouche in seizoen 2021-2022 weer in bij Heren-1. In dit team speelde hij de afgelopen twee jaar samen met zijn broertje Justen. Na de zomer vliegt Jochem uit voor een stage in Spanje. 

Robin Duran (20) hockeyt vanaf 2012 bij HC Rotterdam. Met Jongens A1 werd hij landskampioen op het veld in seizoen 2018-2019 en in de zaal eindigde het team met NK-zilver. Na twee seizoenen in Heren-1 vertrekt Robin naar een andere club om daar meer meters te maken op het veld.
Voorwaarden & disclaimer