1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

⏫ MA1 maakt mooie stap richting NK-finale

12-6-2022
Nieuwsafbeelding
Maar liefst drie teams uit onze topjeugd kwamen dit weekend in actie in de eerste rondes van de play-offs. 

Meisjes A1
MA1 is als koploper geëindigd in de competitie en speelde eerst uitwedstrijd tegen SCHC MA1. De meiden deden goede zaken en wonnen deze wedstrijd overtuigend met 0-4: een mooie start in deze best-of-three competitie. De tweede - en hopelijk beslissende - wedstrijd tegen SCHC wordt zaterdag 18 juni om 12.00 uur thuis gespeeld op veld 2. In verband met de Pro Leagewedstrijden dit weekend worden teams en bezoekers nader geïnformeerd over entree en parkeren.

De NK-finales zijn op zaterdag 25 juni bij Kampong in Utrecht. Houd de Rotterdam-app en website in de gaten voor het actuele programma.

Meisjes B1 en Jongens B1 helaas onderuit in shoot-outs
Bij de B-jeugd zijn de play-offs anders van opzet. In plaats van de halve finales als best of three is bij deze leeftijdscategorie gekozen voor drie wedstrijden in een knock-out fase. 

Meisjes B1
In de kwartfinale trad MB1 zaterdag om 12.15 uur in ons eigen stadion aan tegen Kampong. Na 70 minuten stond 1-1 op de klok en was het tijd voor shoot-outs. Kampong hield het hoofd het meest koel en hiermee houdt het prachtige seizoen voor MB1 op. 

Jongens B1
JB1 was de hekkensluiter van het Rotterdamprogramma op deze mooie zaterdag. Om 15.50 uur werd de uitwedstrijd tegen SCHC JB1 gestart. De Rotterdamse mannen hebben zich heel knap geplaatst voor deze kwartfinale en bliezen SCHC in de startfase omver met twee mooie doelpunten. Helaas liep SCHC deze achterstand knap in en stond uiteindelijk 3-3 op het scorebord. Bij de shoot-outs trok ons JB1 helaas aan het kortste eind. 

Door shoot-outs kwam dus helaas een einde aan het seizoen voor beide B1-teams. Zowel de meiden als jongens hebben goed gestreden en mogen trots zijn! Onze hartelijke felicitaties voor Kampong MB1 en SCHC JB1.

Meisjes C1
Meisjes C1 speelde haar laatste competitiewedstrijd thuis tegen koploper Ring Pass en had winst nodig om zich te plaatsen voor het NK. Vol focus en energie liep het team het veld op en dit had het gewenste resultaat voor de meiden uit Rotterdam: drie punten en een plek in de  NK-poulefase, die volgende week wordt gespeeld in Ede. Veel succes, dames!

Dames-30A
Bij de senioren heeft D30A een plek op het NK bemachtigd door als tweede te eindigen in hun poule. Dit NK wordt gespeeld op zondag 19 juni as op Tilburg.

We feliciteren de  teams met deze mooie prestatie en extra afsluiting van het seizoen. Veel plezier en succes gewenst in de play-offs en we hopen natuurlijk op veel toeschouwers in groen-wit langs de lijn!

Voorwaarden & disclaimer