1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

🔜 Dames-1 haalt Argentijnse binnen

30-6-2022
Nieuwsafbeelding

Valentina Costa Biondi (26), verdediger en Argentijns international, maakt deze zomer de overstap van San Fernando in Buenos Aires naar HC Rotterdam. De Argentijnse speelt vanaf 2019 in Las Leonas, het nationale damesteam, met wie ze in Tokio Olympisch zilver won. Na de interland tegen India tijdens de Pro League op HC Rotterdam werd zij twee weken geleden met haar team gehuldigd als winnaar van de FIH Pro League 2022.

Tijdens de Pro League heeft zij een eerste indruk gekregen van onze club. Valentina vertelt "HC Rotterdam is een grote club, die tegelijkertijd ook verbinding en gezelligheid uitstraalt, en dat lijkt op de club waar ik de afgelopen jaren heb gespeeld. Ik heb zin in een mooie uitdaging op persoonlijk gebied en kijk ernaar uit om me in te zetten voor dit jonge team in een Nederlands avontuur.” 

Luuk van der Schoot, bestuurslid tophockey, is verheugd dat Valentina heeft besloten om te tekenen bij HC Rotterdam. "Met haar leiderschapskwaliteiten, topsportmentaliteit en ervaring op internationaal topniveau is Costa Biondi een geweldige aanvulling op ons team. Ze beschikt vanuit haar verdedigende positie over aanvallende skills, die ons reeds aanwezige hockeypotentieel verder tot uitdrukking zullen laten komen.”

🏠 Zoektocht naar huisvesting
De commissie topsport is hard op zoek naar geschikte huisvesting voor Valentina Costa Biondi en haar partner. Ook wordt nog gezocht naar een goede plek voor Heren-1 speler Adam Dixon en zijn gezin. Heb jij een geschikte woonruimte te huur voor komend seizoen? Neem contact op met de commissie. Als extra tegenprestatie kan Adam of Valentina natuurlijk een paar goede skillstrainingen verzorgen voor jouw team!

Voorwaarden & disclaimer