🚀 Afgelopen weekend 6 punten voor Rotterdam!!

8-11-2022
Nieuwsafbeelding

Wat een weekend hebben we achter de rug! Afgelopen zaterdag speelde Dames-1 huis tegen HGC wat eindigde in 4-3 en Heren-1 versloeg Amsterdam met 1-6 in het Wagener stadion. Dat resulteerde in een weekend met 6 punten voor de Rotterdammers. Het was de laatste Hoofdklasse wedstrijd in ons Schouten Zekerheid Stadion, tot de winterstop spelen onze Hoofdklasse teams uit.

Komend weekend staan er twee uitwedstrijden op het programma.

Op zaterdag 12 november neemt Heren-1 het om 16.30 uur op tegen HDM, de nummer 9. Dames-1 vertrekt naar Amsterdam en speelt zondag om 12.45 uur tegen de nummer 2. Wij wensen beide teams veel succes komend weekend! Ook deze week kunnen zij jullie support goed gebruiken, dus ga ze vooral aanmoedigen in Den Haag en Amsterdam of vanaf de bank via Viaplay.

Hieronder een terugblik op afgelopen weekend. In de link vind je de video samenvatting van Eyecons.

🔗 Samenvatting Rotterdam Dames-1 - HGC

Dames-1 nam het op tegen nummer 5, HGC. Dat de winst van de week ervoor weer veel goede moed bij de Dames had losgemaakt was al snel te zien. In het eerste kwart werd de bal door Tessa van Haaster (1) in het doel getipt. In het tweede kwart volgde een paar strafcorners voor HGC waar twee doelpunten werden gemaakt. In het derde kwart een strafcorner die niet helemaal soepel verliep, maar via een afschuif op Lotte de Heer (1) met een backhand door de benen van de keeper toch in het doel terecht komt. In het vierde kwart werd het nog spannender. Een strafbal tegen zorgt voor een doelpunt voor HGC, maar Rotterdam blijft vechten. Een prachtige bal van Iris Hollander op Rebecca Huijgens (1) zorgt voor de 3-3 en ook de strafcorner van Rotterdam wordt door Annebregt Rietveld (1) ingepusht. Met 4-3 winst zijn deze 3 punten meer dan verdiend!

🔗 Samenvatting Amsterdam - Rotterdam Heren-1

Heren-1 vertrok naar Amsterdam voor de klassieker. Het regende tijdens wedstrijd niet alleen pijpenstelen, maar ook doelpunten. In het eerste kwart een aanval van Steijn van Heijningen die bij Guus Jansen (1) beland en hem hard het goal in slaat. Er volgde in het tweede kwart twee doelpunten: en mooie tip in van Tjep Hoedemakers (2) en een doelpunt van Olivier Hortensius (1). Ook in het derde kwart weer een tip van Tjep Hoedemakers in combinatie met Jeroen Hertzberger en Thijs van Dam. Eind van het derde kwart werd er nog een doelpunt gemaakt door Amsterdam. Tot slot het vierde kwart, Rotterdam geeft gas met de 5-1 door Jochem Bakker (1) en een backhand van Jeroen Hertzberger (1) die via de stick van Amsterdam in het goal beland. In de laatste secondes nog een strafcorner voor Amsterdam, maar deze werd prachtig gestopt door Derk Meijer. Met 3 punten en een overwinning van 1-6 is Rotterdam trots naar huis teruggekeerd.

Gold Cup

Voor Heren-1 stond afgelopen donderdag ook de Gold Cup op het programma. Deze wedstrijd tegen Huizen H1 is gespeeld door een mix van Heren-2 en JO18-1. Maandag plaatsten wij een artikel hierover, heb je die al gelezen? Lees snel verder.

Volgende week donderdag, 17 november, speelt dit team in de kwartfinale tegen Almere uit.