🏑 Nog 1 wedstrijd voor Dames-1 voor de winterstop

16-11-2022
Nieuwsafbeelding

Voor Heren-1 is de winterstop inmiddels begonnen en beginnen ze zich klaar te maken voor het WK met Oranje en het zaalseizoen. Met een overwinning van 3-1 op HDM beland  Rotterdam voor de winterstop op een vierde plek in de poule.

Dames-1 is nog niet toe aan de winterstop, want zij spelen deze week nog een wedstrijd uit tegen HDM. Aanstaande zondag 20 november spelen zij om 12.45 uur in Den Haag. HDM staat op dit moment 7e met 14 punten en Rotterdam 11e met 8 punten.

Zin om zondag iets te gaan doen? Kom onze Dames vooral aanmoedigen! Want er bestaat een kans dat ze naar plek 10 kunnen stijgen na deze wedstrijd.

Terugblik afgelopen weekend

Heren-1 nam het op tegen promovendus HDM in Den Haag. In het eerst kwart waren er wat kansen, maar het eerste doelpunt vielen pas in het tweede kwart. Jeroen Hertzberger scoort via de strafcorner het eerste doelpunt. In het vierde kwart scoort Jeroen weer via de strafcorner en brengt hiermee zijn totaal aantal clubdoelpunten op 400! Ook scoort HDM in het laatste kwart en brengt de tussenstand op 1-2. Tot slot scoort Guus Jansen het laatste doelpunt via een rebound uit de strafcorner. Met de 4e plek in de poule beschikt Rotterdam nu over een Play Off positie.

🎥 Bekijk de samenvatting van Eyecons via deze link.

In het Wagener stadion nam Dames-1 het op tegen Amsterdam, de nummer 2. Aan het eind van het eerste kwart komt Amsterdam op een voorsprong van 2-0. Er volgen meerdere kansen voor Amsterdam, maar met Iris Nikerk in het doel en een sterke verdediging komen zij er niet zomaar langs. In het derde kwart volgt een strafbal voor Amsterdam, maar deze wordt makkelijk gestopt door Iris Nikerk. In het laatste kwart helaas nog een doelpunt voor Amsterdam via een Rotterdamse stick. Met een uitslag van 3-0 eindigt de wedstrijd in Amsterdam.