1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

International Justen Blok verlengt langdurig contract

22-6-2023
Nieuwsafbeelding
HC Rotterdam is verheugd om aan te kondigen dat Justen Blok zijn contract heeft verlengd en zijn verblijf met nog zeker 3 jaar zal voortzetten. Blok, die als jeugdspeler Ring Pass verruilde voor Rotterdam, is enthousiast over de verlenging: "Ik ben heel blij en trots dat ik langer bij de club mag horen waar ik me al heel lang thuis voel en waar ik het zo naar mijn zin heb.” 

Hoewel het hockeytalent pas 22 jaar oud is, speelt hij al heel wat seizoenen een cruciale rol binnen de Hoofdklasseploeg. Dat onderstreept Topsport-bestuurslid Luuk van der Schoot: "Justen is één van de absolute leiders en architecten van het team. Hij is tevens een voorbeeld op het gebied van topsportbeleving waarmee hij het niveau van het hele team omhoog stuwt."


 
Foto: Ruud Stork

De voortdurende samenwerking met Justen Blok is een bevestiging van het beleid van HC Rotterdam, waarin de doorstroom van eigen jeugdtalent naar Heren- en Dames-1 centraal staat. Op deze manier wordt er gebouwd aan de duurzaamheid van Hoofdklasseteams, met veel ruimte voor aansluiting en ontwikkeling van spelers uit de jeugdopleiding van de club. 

In mei deed Heren-1 nog mee in de strijd om de landstitel, waar zij net naast de finale van de play-offs grepen. Met vijf Oranje-internationals, vijf spelers in de selectie van Jong Oranje en drie jeugdspelers die komend seizoen de kans krijgen zich te ontwikkelen in de A-ploeg, is alle potentie aanwezig om een plek in de top van de Hoofdklasse af te dwingen. "Ik hoop natuurlijk dat we met Heren-1 de aankomende jaren de stap naar de top vier definitief te maken,” bevestigt de ambitieuze Justen. "We willen een vaste play-offs kandidaat worden, de finales gaan spelen. Dat is mijn volgende doel.” 


*Blok boven op de foto met Frank Gimbrere, Topsportcommssie (links) en Luuk van der Schoot, Bestuurslid Topsport (rechts)


Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws



Voorwaarden & disclaimer