GOUD met zilveren randje

6-2-2024
Nieuwsafbeelding
Afgelopen weekend vonden de finales van de zaalcompetitie plaats. In Rotterdam en Den Haag streden drie Rotterdamse teams voor de felbegeerde landstitel.

O14-Jeugd
Zaterdag nam MO14-01 het in de halve finale op tegen de meiden van Hurley. Na een spannende wedstrijd wisten zij zich met shoot-outs te plaatsen voor de finale. In de finale wachtte het Haagse Klein Zwitserland. Na een zinderende wedstrijd pakten de Rotterdamse meiden met trots de tweede plek en een zilveren medaille. Het werd 1-2 voor Klein Zwitserland.

O18-Jeugd
Ook MO18-01 kwam zaterdag in actie. In het mooie Topsportcentrum Rotterdam konden de meiden zich plaatsen voor de finale door te winnen van Nijmegen. Nog voor rust zette Isis van der Kooij en Jaidy Greebe een 2-0 tussenstand op het bord. Vlak na de rust was het weer Jaidy Greebe die de meiden naar een comfortabele 3-0 bracht, waardoor ze zich konden opmaken voor de finale.

Op de foto: MO18-1 na overwinning in de halve finale.

Op zondag stonden de meiden in de finale tegenover Kampong. Twee keer 20 minuten moesten uitwijzen wie zich kon kronen tot Nederlands Kampioen. In een spectaculaire wedstrijd, waarin er goed verdedigd werd, golfde het op en neer. Toch was het Kampong die de openingstreffer wist te verzilveren. Drie minuten na rust wist Kampong dan ook de 2-0 te maken. Er moest wat veranderen, zo haalde Rotterdam de keepster eraf om zo een goal te kunnen forceren. Zes minuten voor tijd was het Jaidy Greebe, die zaterdag al twee keer het net wist te vinden en nu zorgde voor de aansluitingstreffer. Met nog vijf minuten te spelen, kwam de stand op 2-1. Drie minuten voor tijd schoot Sophie van der Vorm met een mooie goal de 2-2 binnen.

Via shoot-outs werd bepaald wie zich Nederlands Kampioen mocht noemen. Na een spannende reeks was het helaas Kampong dat de beslissende shoot-out raak schoot. Desalniettemin mogen de Rotterdamse meiden zich nu de tweede van Nederland noemen!

Hoofdklasse Heren
Het zaalseizoen van de mannen van Heren 1 kon al niet meer stuk nadat zij zich vorige week plaatste voor de halve finale van het NK. Op zaterdag stonden de mannen van Heren 1 tegenover Den Bosch. Winst zou een finaleplek betekenen. De mannen begonnen sterk, maar keken voor rust tegen een 2-0 achterstand aan. Dylan Lucieer maakte in de achttiende minuut de aansluitingstreffer, waarna Den Bosch razendsnel de voorsprong weer naar twee bracht. Lang leek de wedstrijd te gaan eindigen in een 3-1. Tot vier minuten voor tijd Jeroen Hertzberger het op zijn heupen kreeg, door de verdediging van Den Bosch soleerde en de 3-2 op het bord zette. Geen minuut later was het weer Hertzberger die zorgde voor de gelijkmaker. Wederom moesten er shoot-outs aan te pas komen. De mannen van Heren 1 hadden duidelijk getraind op shoot-outs, want alle drie de pogingen waren raak. Dit zorgde voor een ticket naar de finale, een dag later, tegen de mannen van Voordaan.

Heren 1 Nederlands Kampioen seizoen 2023 - 2024
De mannen van Heren 1 stonden in de finale tegenover Voordaan om voor de derde keer in de clubgeschiedenis de landstitel in de zaal binnen te halen. Rotterdam begon scherp; na vijf minuten was het Pepijn van der Heijden die Rotterdam op 1-0 bracht. Lang genieten van de voorsprong kon helaas niet; vijf minuten later was het Mike Huisman die zijn ploeg langszij bracht. Menno Boeren bracht Rotterdam snel daarna weer op voorsprong, waarna Hertzberger in dezelfde minuut Rotterdam naar een comfortabele 3-1 leidde. Na rust kwam Rotterdam furieus uit de startblokken door 4-1 op het scoreboard te zetten. Als Dylan Lucieer twee minuten later de 5-1 binnenschiet, kan het bijna niet meer misgaan. Rotterdam komt geen moment meer in de problemen en weet drie minuten voor tijd de stand zelfs naar 7-1 te brengen. Heren 1 pakte zijn derde zaaltitel in de clubhistorie. En de schaal? Die bleef in Rotterdam!

Op de foto: Heren 1 na overwinning in de finale tegen Voordaan.

Vol trots hebben wij genoten van de prachtige wedstrijden en de fantastische sfeer!